Richard Koster, zang en harmonica ( Cuban Heels) en Roelof Meijeringh op gitaar ( Boyd Small, Memo Gonzalez ), vormen de spil van deze band.
De ritmesectie bestaat uit Jules ten Brakel (o.a. Mike and the Mellotones) op Bas en Chiel ten Vaarwerk (Cuban Heels) op Drums.

In bovengenoemde bands hebben de mannen hun sporen al verdiend en zijn daarom zeker geen onbekenden in het circuit. Tevens hebben deze Bluesmannen al vaak met elkaar in verschillende
samenstellingen het podium gedeeld. Het werd daarom nodig tijd om samen wat op te starten om hun gezamenlijke passie van ongepolijste blues te delen.

Wat te verwachten: vette blues staat op het menu, overtuigende Chicago stijl Bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils en Sean Costello.
Verwacht verder geen band dat de neuzen van hun schoenen inspecteert, maar de blues speelt alsof ze door de duivel op hun hielen worden gezeten. Dat deze formule aanslaat blijkt wel dat de band inmiddels al door het hele land reist en dat hun debuut CD Live! Moulin Blues! In 2019 goed is ontvangen met een aantal zeer positieve recensies.

Ontdek The Hoochies op Spotify