Isobus systemen: De sleutel tot efficiëntere landbouw?

Wilco Weenink van Granit Parts vertelt over het belang van Isobus. Isobus is een gestandaardiseerd internationaal communicatie protocol dat ervoor zorgt dat verschillende landbouwmachines met elkaar kunnen communiceren via een gemeenschappelijke taal. Helaas in de praktijk komt het voor dat het niet werkt en dat naar elkaar verwezen wordt. Dan is het mooi dat je een systeem kunt gebruiken die jou kan vertellen waar het probleem ligt. Meer weten? Wilco gaat verder in op de hoe en wat!

Altijd al willen weten wat te doen bij het wegvallen van het vermogen van de motor van je trekker?

In deze sleutelsessie neemt Sywert Witteveen, trainer van Aeres Tech je mee in de praktische wereld van de trekker monteur. Samen analyseer je of de cilinders van de motor goed afsluiten en ga je zelf aan de slag met een absolute compressie test aan twee Deutz motoren en een relatieve compressietest aan een John Deere 6R. Deze sleutelsessie is geschikt voor loonwerkers, akkerbouwers, monteurs en iedereen die interesse heeft in techniek.

Sywert Wittenveen
Trainer Aeres Tech

Van diagnose tot oplossing: Hoe uitleesapparatuur de sleutel is tot succes in moderne
werkplaatsen.


Wilco Weenink van Granit Parts vertelt over het belang van uitleesapparatuur in de moderne werkplaats. De nieuwere motoren hebben hoge eisen aan de uitlaatgasbehandeling. Wanneer er een storing optreedt, kan deze alleen worden opgelost met behulp van uitleesapparatuur. Anders bent u afhankelijk van een extern bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de opstart teller reset bij FPT, het resetten van differentieeldruksensor en het ingeven wanneer het roetfilter gereinigd is! En dit is slechts het topje van de ijsberg!

Peter Schrijver (Bohnenkamp Benelux) vertelt u meer over het optimaal uitlijnen van banden om het slijtageproces te optimaliseren. Aan de hand van voorbeelden laat Peter zien hoe banden ongelijkmatig slijten door een onjuiste wielstand, wat aangeeft dat een uitlijnmeting nodig is.

Deze kennissessie neemt u mee in de wereld van robotisering en haar invloed op de agri-sector. Weevers Nieuwstad verhuurde het afgelopen jaar een AgXeed Agbot ondermeer aan akkerbouwbedrijven. Carl Voetberg van het bedrijf vertelt over de ervaringen van die telers met de robot.

Bergeningshaspels voorzien gewassen in droge perioden van water. Door op die haspels nieuwe technieken zoals sectie-controle toe te passen, is de precisie van de watergift aanzienlijk te verbeteren. Zo voorkom je dat er plaatselijk teveel of te weinig water wordt gegeven. En je blijft ook nog eens binnen de grenzen van het perceel. Aardappelteler Jacob van den Borne past het toe en vertelt erover.

Om tijdens het vullen van spuitmachines geen middelen te morsen, is het vanaf 1 januari 2025 verplicht een Closed Transfer System (CTS) op de machine te hebben gemonteerd. Vier verschillende fabrikanten hebben er een ontworpen.

Tijdens het Zomertourfestival wordt door Klaas Jilderda, die tot voor kort de Nederlandse CTS werkgroep leidde, uitgelegd wat de eisen zijn. En u kunt alle beschikbare systemen van Agrotop, Lechler, Pentair en Tefen uitprobere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.